Sveriges Elevråds årsmöteVälkomna till Årsmöte 2020!

Sveriges Elevråds årsmöte är ett viktigt arrangemang där ni som medlemmar får träffas och vara med och påverka organisationens framtid. I år kommer vi till er region! 

Med anledning av covid-19 har vi ställt om det ursprungliga årsmötet i Stockholm till en mötesplats som kopplas ihop i varje region. Lördagen den 7 november samlar vi elevråd i Stockholm, Uppsala och Ängelholm för att tillsammans bilda årsmötet 2020.

Viktiga länkar inför mötet:

👉 Här hittar ni kallelsen till årsmötet
👉 Här hittar ni alla handlingar till årsmötet
👉 Här hittar ni valberedningens förslag till ny styrelse, valberedning och revision 2021
👉 Här hittar ni anmälan till årsmötet

 

 

 

 

 

 

 

Till anmälan


Vad händer under årsmötet?

Årsmötet är en mötesplats där ni har chansen att träffa och få ett utbyte med vår nationella styrelsen och andra elevråd från hela landet. Förutom mötet innehåller dagen mingel, spännande tävlingar och andra roliga aktiviteter. Självklart på ett säkert sätt!

Årsmötet
Årsmötet vore inte så mycket utan mötet som kommer kopplas ihop digitalt. Här väljer ni hur Sveriges Elevråds framtid ska se ut! Bland annat genom att välja en ny styrelse, valberedning och revisorer för 2021, men också genom att gemensamt ta beslut om styrelsen förslag. För att alla ska förstå hur mötet går till kommer alla deltagare få en kort årsmötesutbildning innan mötet öppnas. 

Om du vill vara med i personvalen kan du fortfarande kandiderar till ett förtroendeuppdrag. Läs mer på länken nedan:
👉 Här läser ni om hur ni kandiderar till ett förtroendeuppdrag

Valberedningen har redan gett sina förslag på personer de tycker passar för förtroendeuppdragen, ni hittar det här:
👉 Valberedningens förslag till ny styrelse, valberedning och revision 2021

 

Vinn årets elevrådspris
I samband med årsmötet delas Sveriges Elevråds årliga priser ut. Det delas ut t i två kategorier:
Årets Elevråd- priset som delas ut till det elevråd som haft den bästa verksamheten undre året.
Årets Insats - priset som delas ut till det elevråd som gjort en anmärkningsvärd insats under året. Det kan vara ett event, projekt eller lobbingarbete som förgyllt medlemmarnas skoltid lite
 extra.

Vet du ett elevråd som har förtjänat något av dessa priser? Eller tycker ni själva att ni förtjänar det? Se då till att skicka in en nominering! Din nominering får vara på högst ett A4 och mejlas till [email protected], senast den 29 oktober.

 

 

 

 

 

 

 

Viktiga Datum

4 SEPTEMBER
Kallelse skickas ut 
Anmälan öppnar 

11 SEPTEMBER
Motionsstopp
Propositioner skickas ut

9 OKTOBER
Alla handlingar publiceras

23 OKTOBER
Valberedningens förslag 

29 OKTOBER
Nomineringstopp:
”Årets Elevråd”
Ӂrets Insats

Sista anmälningsdag

Detaljerad praktisk info
till anmälda deltagare

7 NOVEMBER
Årsmöte 2020

 


Anmälan

Anmälan till Sveriges Elevråds årsmöte 2020 öppnade fredagen den 4 september klockan 12.00, och stänger torsdagen den 29 oktober klockan 12.00. Ni hittar anmälningsformuläret här.

Varje elevråd har en röst var på årsmötet och får skicka högst tre deltagare. 

För att anmälan ska vara giltig ska alla uppgifter för de deltagare som ska delta vara ifyllda i anmälningsformuläret. Om ni inte anmäler er tolkar vi det som att ni avsäger er rätten att närvara och därmed också rätten att rösta på årsmötet. 

Vill ni av någon anledning inte delta på årsmötet måste ni se till att avanmäla er till projektledare Josefin Liv, [email protected] .

 


Praktisk info

Årsmötet arrangeras den 7 november på tre platser i landet - Stockholm, Uppsala och Ängelholm. Ni anmäler ert elevråd till den plats som ligger närmast ert elevråd. Mötet är ett helgdagsarrangemang som pågår ca. 11:30 – 20.00. Exakta tider samt schema över dagen kommer med den praktiska informationen som skickas ut till anmälda deltagare den 29 november.

Att delta på årsmötet är helt gratis och Sveriges Elevråd bjuder på  måltiderna under dagen. För er som åker långt bjuder vi även på boende och hjälper er med resekostnader. Behöver ni boende pratar ni med er verksamhetsutvecklare. Det enda som krävs för att ditt elevråd ska få delta är att ditt elevråd är medlem i organisationen och att ni anmäler innan sista anmälningsdag.

Här hittar du ditt regionala event:

UPPSALA

Lokal: TBA
Personal på plats: Tilda Pettersson och Rebecka Madsen

 

STOCKHOLM

Lokal: Studentpalatset,  Norrtullsgatan 2, 113 29 Stockholm
Personal på plats: Emine Korkmaz och Ellen William-Olsson

 

ÄNGELHOLM

Lokal: TBA
Personal på plats: Emelie Stark

 

Resor till er träff

För att hjälpa elevråden att skicka deltagare hjälper Sveriges Elevråd till med reseersättning till och från er regionala träff. Reseersättningen söker ni genom att fylla i vår reseblankett. Det är viktigt att skriva ut och lämna in blanketten till infodisken under årsmötet. Glöm inte att ta med er kvittot så att reseersättningen kan bli giltig. Om något känns svårt, om ni behöver hjälp med att boka biljetter eller skulle behöva en högre ersättning kan ni alltid fråga er verksamhetsutvecklare om hjälp.

👉 Här hittar blanketten till reseersättning

 

Hur anpassar vi årsmötet efter Covid-19?

Sveriges Elevråd följer aktivt händelserna kring Covid-19 och anpassar arrangemanget efter de restriktioner som finns, samt de rekommendationer som kommer från folkhälsomyndigheten. De regionala träffarna gör att vi minskar resandet i landet och ingen av träffarna kommer ha över 40 deltagare.  Vi kommer att vara samlade i luftiga lokaler, hålla avstånd i alla aktiviteter och erbjuda handsprit på plats. Deltagare med sjukdomssymtom, även lindriga sådana, ska inte delta i evenemanget. Nolltolerans mot förkylningar gäller.

Har ni ytterligare frågor? Kontakta projektchef Josefin, [email protected]

 


Frågor?

Har du praktiska frågor om årsmötet?
Som resor, mat eller säkerhet.
Kontaktar Projektchef Josefin Liv, 
[email protected] eller 08-128 135 24.

 

Har du frågor angående innehållet i mötet?
Som propositioner eller mötesformalia.
Kontakta Andre vice ordförande Agnes Bertilsdotter: [email protected]

 

Vill du ha hjälp med att starta ett elevråd eller har andra funderingar? Fyll i din mejl så kontaktar vi dig!