Sveriges Elevråds årsmöteVälkomna till årsmöte 2020!

Sveriges Elevråds årsmöte är ett viktigt arrangemang där ni som medlemmar får vara med och påverka organisationens framtid.

Årsmötet arrangeras i Stockholm lördagen den 7 november.

👉 Här hittar ni kallelsen till årsmötet
👉🏻 Här hittar ni styrelsens propositioner 
👉 Här hittar ni anmälan till årsmötet

 

Vad händer under ett årsmöte?

Möte - Årsmötet vore inte så mycket utan själva mötet. Här väljer medlemmarna hur Sveriges Elevråds framtid ska se ut, dels genom att ta beslut om vad organisationen ska ha för riktning men också genom att välja en ny styrelse, valberedning och revisorer för 2021. För att alla ska förstå hur mötet går till kommer alla deltagare få en kort årsmötesutbildning innan mötet öppnas. 

Under mötet kommer det tas beslut om förslag från styrelsen, även kallat propositioner, och beslut om förslag som kommit in från medlemmar, även kallat motioner. Vill ni skriva en motion kan ni läsa mer i vårt dokument med praktisk info längre ner på sidan. Vill veta hur du kandiderar till ett förtroendeuppdrag kan du klicka på länken här nedan.

👉 Här läser ni om hur ni kandiderar till ett förtroendeuppdrag

Elevrådsgalan - Elevrådsgalan är en festlig tvårätters middag som avslutar dagen. I samband med middagen presenteras vilka elevråd som har vunnit priset för Årets Elevråd- priset som delas ut till det elevråd som haft den bästa verksamheten undre året, och Årets Insats - priset som delas ut det det elevråd som gjort en anmärkningsvärd insats under året, det kan vara ett event, projekt eller lobbingarbete som förgyllt medlemmarnas skoltid alldeles extra. Vet du ett elevråd som har förtjänat något av dessa priser?   Se då till att göra en nominering! Din nominering får vara på högst ett A4 och mejlas till [email protected], senast den 16 oktober.


Hur anpassar vi årsmötet efter Covid-19?

Sveriges Elevråd följer aktivt händelserna kring Covid-19 och anpassar arrangemanget för de restriktioner som finns, samt de rekommendationer som kommer från folkhälsomyndigheten. Arrangemanget har historisk inte samlat fler än 50 personer och vi kommer att vara samlade i luftiga lokaler, hålla avstånd i alla aktiviteter och erbjuda handsprit på plats. Deltagare med sjukdomssymtom, även lindriga sådana,
ska inte delta i evenemanget. Har ni ytterligare frågor? Kontakta projektchef Josefin, [email protected]


Anmälan

Anmälan till Sveriges Elevråds årsmöte 2020 öppnar fredagen den 4 september klockan 12.00, och stänger fredagen den 23 oktober klockan 12.00. Ni hittar anmälningsformuläret här.

Varje elevråd har en röst var på årsmötet och får skicka högst tre deltagare. 

För att anmälan ska vara giltig ska alla uppgifter för samtliga deltagare vara ifyllda i anmälningsformuläret. Om ni inte anmäler er tolkar vi det som att ni avsäger er rätten att närvara och därmed också rätten att rösta på årsmötet. Om årsmötet tvingas till att bli digital behöver ni inte anmäla er igen, er anmälan flyttas automatiskt över till det digitala årsmötet.

Vill ni av någon anledning inte delta på årsmötet måste ni se till att avanmäla er till Projektledare Josefin Liv, [email protected] .


Praktisk info

Årsmötet arrangeras på Studentpalatset vid Observatoriekullen i centrala Stockholm lördagen den 7 november. Exakta tider är i dagsläget inte satta men mötet är ett helgdagsarrangemang som pågår ca. 12.00 – 21.00. Observera att ditt elevråd måste vara anmält för att få delta.

Vi hoppas kunna samla alla på ett fysiskt möte då årsmötet tidigare år fallit inom ramarna för nuvarande restriktioner för event och arrangemang i Sverige. Om ett fysisk möte inte är möjligt kommer information om ett digitalt årsmöte komma ut i god tid.

Att delta på årsmötet är helt gratis och Sveriges Elevråd bjuder på lunch, fika och middag under dagen. För er som åker långt bjuder vi även på boende och hjälper er med resekostnader. Det enda som krävs för att ditt elevråd ska få delta är att ditt elevråd är medlem i organisationen. 

I dokumentet nedan hittar ni mer information om saker som kan vara bra att veta inför årsmötet. Schema för dagen kommer att skickas ut ett par veckor innan mötet. 

👉 Här hittar ni all praktisk information inför mötet

Resor

Det enda elevråden betalar själva är resan till och från årsmötet. För att hjälpa elevråden att skicka deltagare hjälper Sveriges Elevråd till med reseersättning. Reseersättningen söker ni genom att fylla i vår reseblankett. Det är viktigt att skriva ut och lämna in blanketten till infodisken under årsmötet. Glöm inte att ta med er kvittot så att reseersättningen kan bli giltig. Om något känns svårt, om ni behöver hjälp med att boka biljetter eller skulle behöva en högre ersättning kan ni alltid fråga er verksamhetsutvecklare om hjälp.

👉 Här hittar blanketten till reseersättning

För er som reser långt kan ni ingå i en så kallad resgrupp.  Ni kan läsa mer om dessa i dokumentet med all praktiskt information. Vill ni ingå i en resgrupp anger ni det i anmälan eller kontakter er verksamhetsutvecklare.

 

Frågor?

Våra event

Till anmälan

 

 

 

 

 

 


Viktiga Datum

4 SEPTEMBER
Kallelse 
Anmälan öppnar 

11 SEPTEMBER
Motionsstopp
Propositioner skickas ut

9 OKTOBER
Alla handlingar

16 OKTOBER
Nomineringstopp:
”Årets Elevråd”
”Årets Insats”

23 OKTOBER
Sista anmälningsdag
Valberedningens förslag 

28 OKTOBER
Detaljerad praktisk info
till anmälda deltagare

7 NOVEMBER
Årsmöte 2020
Elevrådsgalan


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du praktiska frågor om årsmötet?
Som boende, resor eller mat.
Kontaktar Projektchef Josefin Liv, 
[email protected] eller 08-128 135 24.

Har du frågor angående innehållet i mötet?
Som propositioner eller motioner.
Kontakta Andre vice ordförande Agnes Bertilsdotter: [email protected]

Vill du ha hjälp med att starta ett elevråd eller har andra funderingar? Fyll i din mejl så kontaktar vi dig!