Om oss


Sveriges Elevråd är Sveriges största elevorganisation på grundskolan. Vi ansluter 60 elevråd och 13 010 elever på olika platser runt om i landet. Varje dag stärker vi våra medlemmar genom bland annat support, material och utbildningar. Därutöver lyfter vi elevernas röster i politiken.Ideell organisation för elevråd

Sveriges Elevråd är en rikstäckande ideell organisation för elevråd och elevkårer på övre grundskolan. Våra medlemmar är fristående demokratiska föreningar som arbetar för en mer givande skoltid för eleverna på sin skola.

Medlemmar på 60 skolor

Sveriges Elevråd har 60 medlemsorganisationer anslutna (2023), som i sin tur ansluter 13 010 individuella medlemmar. De lokala föreningarna styrs av medlemmarna genom demokratiska processer, på samma sätt som Sveriges Elevråd på riksnivå. 

Vår vision: ett elevråd på varje högstadieskola

Sveriges Elevråds vision är att det ska finnas ett elevråd på varje högstadieskola i Sverige. Varje elevråds syfte är att skapa en mer givande skolgång för eleverna på skolan genom att tillvarata deras sociala, ekonomiska, kulturella och politiska intressen.  

Förmåner & stöd för medlemmar

Medlemskapet i Sveriges Elevråd är gratis och alla elevråd och elevkårer på övre grundskolan kan gå med i organisationen. 

Sveriges Elevråd erbjuder sina medlemmar stöd i form av anställda som ger löpande support, utbildningar och stöttande material samt ett ekonomiskt medlemsbidrag. 

Vill ni veta mer?

Kontakta er lokala verksamhetsutvecklare eller Sveriges Elevråds kansli för mer information.

Kontakta oss

Går du på gymnasiet? 

Går du på gymnasiet och vill skapa en mer givande skoltid? Läs mer på vår systerorganisations hemsida www.sverigeselevkarer.se 

Vill du ha hjälp med att starta ett elevråd eller har andra funderingar? Fyll i din mejl så kontaktar vi dig!