Ny generalsekreterare för Sveriges ElevrådRebecka Madsen började som generalsekreterare för Sveriges Elevråd den 4 december 2023. Rebecka kommer närmast från tjänsten som projektchef för Sveriges Elevkårer och har sedan 2018 arbetat inom elevrörelsen i olika roller. 

- Att få träda in i Sveriges Elevråd under den här viktiga perioden för organisationen är inget annat än ett privilegium. Sveriges Elevråd är ju både en gammal och ung organisation på samma gång, och att få hjälpa till att leda oss mot en ny generation av elevrådaktiva och stötta landets elever är otroligt ärofullt och spännande. Personligen tror jag att min erfarenhet både inom och utanför elevrörelsen kommer passa fint i det stadiet organisationen rör sig mot nu, säger Rebecka Madsen om hennes nya roll. 

Sveriges Elevråds ordförande Lilian Helgason ser positivt på Sveriges Elevråds framtid. 

- Vi är oerhört glada att Rebecka valt att kliva på som organisationens första heltidsanställda generalsekreterare. Med bred erfarenheter från många år i elevrörelsens tjänst är vi övertygade om att Rebecka är rätt person att förvalta organisationen när vi växlar upp för att växa hållbart och långsiktigt. Rebeckas djupa engagemang och unika kompetenser gör att vi känner oss fullkomligt trygga i att det är rätt person som nu axlar ansvaret att leda och stärka Sveriges Elevråds arbete runt om i Sverige.

Rebecka Madsen har en filosofie kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap med inriktning strategisk kommunikation från Umeå Universitet och har erfarenhet från ideellt engagemang bland annat från Europeiska Ungdomsparlamentet Sverige. 

Sveriges Elevråd är Sveriges största elevorganisation på grundskolan. Organisationen ansluter 59 elevråd och 13 115 elever på olika platser runt om i landet. Varje dag stärker Sveriges Elevråd sina medlemmar genom support, material och utbildningar. Därutöver lyfter dem elevernas röst i politiken.

Vill du ha hjälp med att starta ett elevråd eller har andra funderingar? Fyll i din mejl så kontaktar vi dig!