Utbildning elevskyddsombudUtbildningar inställda!

I det rådande läget med viruset Covid-19 bedömer vi det problematiskt att samla elever från flera skolor för gemensamma utbildningar. Därför har utbildningarna i Göteborg, Helsingborg och Malmö ställts in och kommer genomföras vid senare tillfällen. 

Mer information kommer under våren. Vid frågor kontakta projektledare Josefin Liv, [email protected]

 


Elevskyddsombud
- skolans vardagshjältar

Under mars månad har er skola chansen att delta i Sveriges Elevråds uppskattade utbildningsdagar för elevskyddsombud. Varje stad har begränsat antal platser, anmäl er skola idag!

Varför ska Sveriges Elevråd utbilda era elevskyddsombud?

Enligt arbetsmiljölagen ska det finnas två elevskyddsombud i varje årskurs 7-9 i grundskolan och varje ombud har rätt till särskild utbildning.

Sveriges Elevråd har lång erfarenhet av att genomföra elevskyddsombudsutbildningar och vi har stenkoll på arbetsmiljö och vad lagen säger. Men framför allt vet vi hur man gör en rolig utbildning som unga uppskattar och faktiskt kan använda i sitt dagliga arbete. På våra senaste utbildningsdagar gav deltagarna utbildningen betyget 4/5 i snitt.  

Hur ser utbildningsdagen ut?

Under utbildningsdagen får elevskyddsombuden den grundläggande utbildning de behöver för att kunna utföra sitt uppdrag på bästa sätt. Föreläsningar om arbetsmiljö och elevskyddsombudens uppgifter blandas med workshops och erfarenhetsutbyten med andra elever.

En utbildningsdag pågår under en halvdag klockan 12.00 - 15.30. För att hålla energin uppe bjuder Sveriges Elevråd på fika. Alla deltagare får exklusivt material samt ett diplom för att kunna visa att de genomfört utbildningen.

Schema för dagen

  • Vad är ett elevskyddsombud? 
  • Fysisk och psykosocial arbetsmiljö 
  • Fika 
  • Vad har vi lärt oss idag? 
  • Ett år som elevskyddsombud 
  • Avslutning 

När kommer utbildningen till er stad?

Här hittar ni utbildningsdagarna 2020:

Vecka 10 
Sista anmälningsdag: 25 februari

3 mars - Stockholm 
4 mars - Linköping

Vecka 11
Sista anmälningsdag: 3 mars

10 mars - Örebro
11 mars - Falun  

Vecka 12
Sista anmälningsdag: 10 mars

17 mars - Göteborg
18 mars - Halmstad

Vecka 13
Sista anmälningsdag: 17 mars

24 mars - Helsingborg
25 mars - Malmö

Pris

En anmälan kostar 4000 kr och då ingår en grupp på 6 elever. Vill skolan skicka ytterligare deltagare är ni välkomna att göra det för en kostnad på 700 kr/elev. I priset ingår även en plats och fika till en medföljande vuxen. Ni behöver inte veta namn på deltagarna vid anmälningstillfället. Anmälan är bindande och faktureras efter utbildningstillfället.

För avbokning av utbildning gäller följande: fram till 21 dagar innan utbildningsdagen debiteras ingen avgift. Avbokning som sker 14 dagar innan utbildningsdagen debiteras halva utbildningsavgiften. Avbokas utbildningen senare än 14 dagar innan utbildningsdagen debiteras hela utbildningsavgiften.

Anmälan

Anmäl er skola via länken nedan. 

👉 Till anmälan

Frågor?

Kontakta Amanda Forsell
Mail: [email protected]
Telefon: 08-128 135 23

 

Vill du ha hjälp med att starta ett elevråd eller har andra funderingar? Fyll i din mejl så kontaktar vi dig!