Utbildning elevskyddsombudElevskyddsombud
- skolans vardagshjältar

I mars varje år har Sveriges Elevråd sin samlade satsning för att utbilda elevskyddsombud runt om i Sverige. Här kan du läsa mer om dagarna och vad din skola får vid en utbildning.

Varför ska Sveriges Elevråd utbilda era elevskyddsombud?

Enligt arbetsmiljölagen ska det finnas två elevskyddsombud i varje årskurs 7-9 i grundskolan och varje ombud har rätt till särskild utbildning.

Sveriges Elevråd har lång erfarenhet av att genomföra elevskyddsombudsutbildningar och vi har stenkoll på arbetsmiljö och vad lagen säger. Men framför allt vet vi hur man gör en rolig utbildning som unga uppskattar och faktiskt kan använda i sitt dagliga arbete. På våra senaste utbildningsdagar gav deltagarna utbildningen betyget 4/5 i snitt.  

Hur ser utbildningsdagen ut?

Under utbildningsdagen får elevskyddsombuden den grundläggande utbildning de behöver för att kunna utföra sitt uppdrag på bästa sätt. Föreläsningar om arbetsmiljö och elevskyddsombudens uppgifter blandas med workshops och erfarenhetsutbyten med andra elever.

En utbildningsdag pågår under en halvdag. Alla deltagare får exklusivt material samt ett diplom för att kunna visa att de genomfört utbildningen.

Pris

En anmälan har en fast grundavgift och då ingår en grupp på 6 elever. Vill skolan skicka ytterligare deltagare är ni välkomna att göra det för en extrakostnad per elev.

Frågor?

Kontakta:
Amanda Forsell
[email protected]
08-128 135 23

 

Våra utbildningar

 

 

Utbildning ESO

Utbildningen ger mycket tid för diskussion.

 

 

Utbildning ESO - Workshop

Rolig och målgruppsanpassad utbildning.

 

 

Handbok som ges vid utbildning

Material för att underlätta arbetet.

Vill du ha hjälp med att starta ett elevråd eller har andra funderingar? Fyll i din mejl så kontaktar vi dig!