Generalsekreterare för Sveriges Elevråd


Som Sveriges Elevråds generalsekreterare är ditt uppdrag att leda Sveriges största elevorganisation på övre grundskolan. Organisationen har växt fram tillsammans med systerorganisationen Sveriges Elevkårer och din inledande tid kommer präglas av den utvecklingsresa organisationen påbörjat med att bygga en självständig och stark organisation. Generalsekreteraren blir organisationens första verkställande tjänsteman vilket innebär att du kommer spela en avgörande roll i att bygga upp organisationens strukturer från grunden.

Eftersom organisationen möter en tid som präglas av förändring behöver du trivas i att vara verksamhetsnära chef samtidigt som du rapporterar direkt till styrelsen och är skyldig att följa de närmare direktiv som framgår av dess beslut. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm.

Generalsekreteraren ansvarar för:

  • Att leda den löpande förvaltningen av organisationen inom ramen för fastställda budgetar, mål, riktlinjer och anvisningar meddelade av styrelsen
  • Att organisera, fördela och följa upp organisationens arbete utifrån korta och långsiktiga mål.
  • Att besluta om resurser och personal för att på bästa sätt uppnå styrelsens målsättningar, inklusive rekrytering och uppsägning av personal.
  • Att stödja och samspela med styrelsen, i form av underlag och input till strategisk styrning

För att lyckas i denna roll tror vi att du behöver vara en person med en företagshjärna och ett föreningshjärta. Enligt oss innebär det att du är resultatinriktad person med hög strategisk kompetens samtidigt som du känner genuint engagemang för uppdraget - att elevrörelsen är viktigt och gör skillnad

Vi söker därför dig som:

  • har god förmåga att strukturera och prioritera ditt eget och andras arbete, samt att samordna detta med organisatoriska processer.
  • har tidigare erfarenheter att arbeta med målstyrning, ekonomi och budgetarbete.
  • har god kännedom om ideella organisationer och medlemsägda verksamheter. Det är särskilt meriterande om du har tidigare erfarenheter från elevrörelsen.
  • är flexibel och prestigelös vilket gör att du snabbt kan ställa upp i organisationens alla olika led när du behövs. Du trivs i en organisation där du får hantera både frågor av vardaglig karaktär såväl som komplexa strategiska utmaningar.
  • Som trivs i en miljö med  högt tempo och varierande arbetsbelastning
  • är en självständig, närvarande och modig ledare som känner dig bekväm i rollen som chef. Du förstår vikten av att vara exekutiv och kan ställa krav på dina medarbetare samtidigt som du är inlyssnande, empatisk och inkluderande.

Stämmer detta in på dig?
Välkommen med ditt CV och personligt brev till [email protected] 

Sista ansökningsdag: 31 augusti 2023

Rekrytering sker efter semestertider.


Vill du veta mer om Sveriges Elevråd?
Läs mer om oss här: https://sverigeselevrad.se/om-oss/

Vill du ha hjälp med att starta ett elevråd eller har andra funderingar? Fyll i din mejl så kontaktar vi dig!