Utbildning & kickoff för elevrådVi kommer till er – i datorn! 

Under oktober och november arrangerar Sveriges Elevråd sin uppskattade satsning “Elevrådsdagarna” för att utbilda elevråd runt om i Sverige. I år håller vi utbildningen digitalt och kommer därför att kunna erbjuda "Elevrådsdagarna" till landets alla elevråd. Här kan du läsa mer om satsningen, vad din skola får vid en utbildning och göra en anmälan.

Skolans elevråd har med rätt förutsättningar möjlighet att sammanföra elever, skapa sammanhållning och bidra till en bättre arbetsmiljö. Därför är det viktigt för oss att skapa mötesplatser där elevråd inte bara får träffa andra elevråd utan också får förutsättningarna att växa, utvecklas och engagera fler. 

Varför ska Sveriges Elevråd utbilda era elevråd?

Sveriges Elevråd är Sveriges största elevorganisation på grundskolan. Varje dag stärker vi elevråd runt om i landetMen framför allt vet vi hur man gör en rolig utbildning som unga uppskattar och faktiskt kan använda i sitt dagliga arbete. På våra senaste utbildningsdagar gav deltagarna utbildningen betyget 4/5 i snitt.   

Vad ingår i utbildningen?

I utbildningen går vi igenom vad ett elevråd är, vad ett elevråd kan åstadkomma på sin skola och ger elevrådet verktyg för att organisera sig, kommunicera och påverka. Utbildningen blandas med övningar, workshops och en Kick Off där elevrådet får planera sin egen verksamhet. Utbildningen förväntas ta 3 timmar.  

Hur ser utbildningsdagen ut?

I år kommer  Sveriges Elevråd att hålla Elevrådsdagarna digitalt på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att hela landets elevråd är välkomna! Vi har maxat innehållet och gjort allt för att eleverna ska få en så bra elevrådsutbildning som möjligt, även om vi inte kan vara på plats hos er fysisktNär anmälan är gjord skickar vi ut en goodiebox till er, innehållande länk till den förinspelade utbildningen, övningsmaterial, pennor, block och tre överraskningar. Tänk på goodieboxen måste ha anlänt till er innan utbildningen kan genomföras. Ni väljer själva tillsammans med eleverna vilken dag utbildningen genomförs och följer enkelt filmens innehåll och instruktioner från er skola, länken kommer att vara tillgänglig fram till den 21 december. Utbildningsfilmen r pedagogiskt igenom alla övningar men Sveriges Elevråd rekommenderar att en vuxen finns med på plats och kan pausa utbildningen vid övningarna. 

För att elevråden ska få utbyte och inspiration av andra elevråd kommer vi i november att erbjuda digitala återträffar för de som vill. Här kommer ert elevråd att erbjudas en unik mötesplats där elevråd från olika delar av landet samlas. Information om detta kommer att komma i slutet på oktober. 

Pris

Utbildningen kostar 4000:- oavsett hur många ni väljer att utbilda på er skola. Så nu har ni chansen att få utbilda hela elevrådet och inte bara styrelsen för samma kostnad. I priset ingår även allt material ni behöver under utbildningsdagen och tre överraskningar. Allt detta skickas till er skola så fort anmälan är gjord.  

Anmäl er här!

Frågor?

Kontakta:
Amanda Forsell
[email protected]
070–965 55 31

 

 

 

Vill du ha hjälp med att starta ett elevråd eller har andra funderingar? Fyll i din mejl så kontaktar vi dig!